За нас

НАШАТА ПРИКАЗНА

FASHION GROUP e групација на компании во приватна сопственост, чии зачетоци датираат од 1994 година во Скопје. Проектот кој започна како желба да се донесе светската мода и кај нас се покажа како успешен и повеќе од потребен за македонскиот пазар. Денес групацијата вработува повеќе од 200 професионалци, тимови кои се посветени да го понудат најдоброто за секој купувач.

FASHION GROUP e најголема малопродажна групација на компании за текстил во регионот која ги поседува правата на ексклузивност, франшиза и мастер франшиза за многу светски познати модни брендови.

za_nas_vnatresna

about-right

Лидер на пазарот според бројот на моно-бренд продавници, продажни површини и годишен промет. Успехот на FASHION GROUP се базира на еминентни економски перформанси, одлична меѓународна репутација, стручност и стабилна платформа за понатамошен развој.

Во моментов FASHION GROUP има продажни места во Скопје и Куманово, во најголемите трговски центри и на фрекфентни пешачки локации.

 

МИСИЈА

Развој на високо-иновативни и ефикасни малопродажни канали, кои бараат постојан раст на брендот и сеопфатно портфолио на услги.

ВИЗИЈА

Регионален лидер во мало и големопродажба на модни брендови.

SUSTAINABILITY

The Fashion Group is committed to constantly improving environmental and sustainability features of its activities. The Company implemented advanced energy and resource efficiency techniques at design, construction and operation stage. The Fashion Group Team  is committed for better environment and sustainable development.

In 2015, the Skopje City Mall achieved ambitious energy efficiency results resulting in energy performance   as summarized in the table below:

 

Annual energy performance, 2015

Energy indicators Value
Energy use for heating (kWh/m2) 25
Energy use for cooling (kWh/m2) 63
Use of electricity (excluding  cooling, kWh/m2) 11.9
Overall delivered energy use (in kWh/m2) 99.9

 

Преземи PDF

Да бидеме поврзани